Kanser Tedavisinde Fındık Kabuğu Ne İşe Yarar?

Kanserde Fındık Kabuğu Ne İşe Yarar?

kanser




Kanser Tedavisinde Fındık Kabuğu

Düzce üniversitesi (dü) fen edebiyat fakültesi kimya bölümü öğretim üyesi prof. Dr. Halil ibrahim uğraş, fındık kabuklarının kanser tedavisinde kullanılması için proje geliştirdiklerini belirterek, "fındık kabuğunda organik olarak bulunan kemoterapi ilacındaki paklitaksel, doğada çok az oranda, bu sebepten çok değerli" değerlendirmesinde bulundu.Uğraş, yaptığı makalelı açıklamada, dünyada kullanılan beş kanser ilacından birinin müessir maddesi paklitakselin fındık kabuklarında bulunmuş olduğunu kaydederek, bunu ülke ekonomisine kazandırmak için çalıştıklarını bildirdi.Uğraş, şunları anlatım etti:"ülkemiz ekonomisine kazanmıştırrılması amacıyla bu projemizin altyapısını oluşturduk ve bu doğrultuda araştırmalarımızı yapmış olduk. Projemizi ekonomiye kazanmıştırrmak istiyoruz. Fındık ülkemizin en önemli ziraat ürünlerinden biri. Fındık kabuğunda organik olarak bulunan kemoterapi ilacındaki paklitaksel, doğada çok az oranda, bu sebepten çok kıymetli.Tübitak projeleri kapsamında deneylerimiz devam ediyor. Bu çalışmalarda takım halinde hareket ediyoruz, neticelar hakkında kamuoyunu bildireceğiz.Fındık kabuğunun faydaları;Biroldukca faydası olan, düzenli kullanımda kalp hastalıklarından unutkanlığa kadar bir çok rahatsızlığa iyi gelen fındığın meyvesi kadar kabuğu da oldukça faydalıdır. Yazımızı okuyarak fındık kabuğunun yararları nedir öğrenebilirsiniz.

Fındığın meyvesini tüketirken kabuğunun da faydalarından yararlanabilirsiniz. Fındık kabuğu doğrudan tüketilemeyeceği için su ile kaynatılır ve bir çeşit çay hazırlanmış olur. Fındık kabuğu suyu bir çok rahatsızlığa iyi gelir.Suda kaynatılan fındık kabuğu suyu, özellikle balgam sökücü olarak çok etkilidir. Buna bağlı olarak öksürüğün de kesilmesine yardımcı olur.Böbrek taşı ve kumu benzer biçimde rahatsızlıklarda da taş ve kumun daha kolay atılmasını elde eden fındık kabuğu suyunun böbrekler üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. Bu idrar yolu iltihaplarına da iyi gelmesine neden olur.Tıpkı fındığın meyvesi benzer biçimde fındığın kabuğu da kalp rahatsızlıklarına karşı iyi gelir. özellikle kalp çarpıntılarını dindirmeye destek verir.Fındık kabuğu suyu da tıpkı meyvesi benzer biçimde eşeysel gücü arttırıcı bir etkiye sahiptir. Afrodizyak özelliğe de bulunmaktadır.Saç ve kirpik dökülmesi problemi ile savaşım eden kişiler, fındık kabuğunun faydalarından faydalanabilir.Nezle ve soğuk idraknlığına da  iyi gelen fındık kabuğunun besleyici ve iyileştirici bir özelliği vardır. Besleyici bir yanı da olan fındık kabuğu, zafiyete de iyi gelir. Takviye rolü görerek fazla sıska olan kişilerin kg almasına destek sunar, iştahı açar.Sıtmalı hastalıklara iyi gelen fındık kabuğu suyunun rahatlatıcı bir etkisi vardır. Karaciğer rahatsızlıklarına da iyi gelen bu şifalı su, karaciğeri açmak maksadıyla da kullanılır.Fındık kabuğu suyu, zehirlenme ve zehri yansız hale getirme mevzusunda da yoğurt gibi çok yararlıdır. Bunun yanı sıra kalın bağırsak iltihaplarına da iyi gelir.Meydana getirilen son araştırmalar fındık kabuğunun kanser için çok faydalı bulunduğunu kanıtlamıştır. Doğada çok azca bulunan ve kemoterapi devalarının ham maddesi olan paklitaksel olan faydalı madde fındık kabuğunda yer almıştır.

Bu fındık kabuğunun en müessir yararlarından biridir.Faydaları saymakla bitmeyen fındık kabuğunun etkileri bilindikçe minimum fındık kadar tüketilecek ve fındık kabuğu suyu bir çok ferdin hastalıklarına çözüm olabilecektir.kanser ilaci findiktan üretilebilir”Böyle bir tablo içinde taxol adlı ilacın dünya besin ve ilaç donanması (fda) onaylı 5 ml’lik bir şişesinin ABD’de 160 dolar yöreında satıldığını kaydeden alaşalvar, şu bilgilere yer verdi: “taxol adlı ilacın aktif hammaddesi paclitaxel ise ticari olarak pasifik porsuk (pacific yew) ağacının kabuğundan elde edilmektedir. Porsuk ağacının bir gram kabuğunun ham eksraktında 50-70 mikrogram düzeyinde paclitaxel bulunurken, bu madde 1 gram fındık kabuğu eksraktında 0.08 mikrogram, fındık yaprağı eksraktında 0.05 mikrogram ve fındık zürüfü eksraktında iz oranda bulunmuştur. Miktar olarak bakılmış olduğunda pasifik porsuk ağacının kabuğu, fındık kabuğu ve yaprağına oranla ortalama 900 kat daha çok paclitaxel içermektedir. Fındık ağacı pasifik porsuk ağacına gore daha hızlı efsunmesi ve her sene mevcut olması nedeniyle paclitaxel alternatif kaynak olarak fındık kabuğu ve yaprağından üretilebilir. Ilk bakışta fizibil gaslıkmemesine karşın doğru planlama ile sanayide katma kıymeti olmayan bu ürünlerden katma kıymeti yüksek ürünler geliştirilebilir. Bu sayede hem fındık üreticisi kazanır bununla beraber sağlık sektörüne hizmet edilmiş olur.”


Copyright © Airdrop Takip - Free Airdrop. Designed by OddThemes